torstai 12. huhtikuuta 2007

Miksi vertaiskäynnille?

Tähän viestiin kommentoimalla voit kertoa, miksi vertaiskäynnille kannattaa lähteä, mitä viime keväällä itse opit Pohjanmaalla, mitä järjestäjä voi hyötyä vertaiskäynnistä yms. ajatuksia.

Kommentointipainike on tämän viestin alla. Huomaa, että kommentoinnissa käytetään mainosrobottien lähettämiä roskakommentteja estävää sanavarmennetta (word verification). Jos kaipaat lisää teknisiä ohjeita, laita viestiä osoitteeseen vertais(at)gmail.com.

5 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Teimme täältä Kymenlaaksosta noin vuosi sitten vertaisarviointikäynnin Seinäjoelle, jossa tutustuimme isäntiemme Etelä-Pohjanmaan 2. asteen virtuaaliverkon toimintaan. Tällainen "benchmarkkaus" kannattaa, sillä se on hyvä väline kehittää myös omia verkko-opetuksen käytänteitä. Käynti oli opettavainen ja vertaisarviointityöväline ennalta laadittuine melko konkreettisine tavoitteineen/kriteereineen toimi selkeänä ”asialistana” toteuttamiselle.
Ksaosta meitä oli mukana Erja ja minä. Käynti antoi hyvää materiaalia arvioida omaa toimintaa käyttäen peilinä vertaiskumppanin toimintaa. Samalla se oli taas sysäys jatkaa oman oppilaitoksen tieto- ja viestintätekniikan kehittämistyötä. Itselleni tuli erityisesti näkyväksi verkoston voima ja kuinka sen puolesta on tehtävä paljon työtä. Yksittäiset opettajat voivat olla toiminnan katalysaattoreita mutta kuvioon tarvitaan vahva johdon tuki. Odotan toukokuun vertaiskäyntiä ja vertaisarvioinnin palautteita oman oppilaitoksen ja koko verkoston kehittämistyön jatkamiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Siitä on tosiaan nyt tätä kirjoittaessani lähes päivälleen vuosi aikaa, kun toteutimme vertaiskäynnin Etelä-Pohjanmaalle. Ainakin minä vakuutuin silloin siitä, että kehittämämme mallin kaltainen vertaiskäynti antaa sekä vieraille että isännille huomattavasti enemmän kuin "perinteiset kahvikuppikeskusteluvierailut".

Muistin virkistämiseksi kannattaa käydä palauttelemassa em. vertaiskäynnin antia yms. OPH:n sivuilla (www.oph.fi -> Kehittämishankkeet -> Alueelliset toisen asteen etäopetusverkostot -> Hankearviointi)

Tämäkertainen vertaiskäynti toteutetaan hieman toisin kuin aiempi käynti. Näyttää siltä, että emme päällekkäisten menojen takia saa ihan yhtä kattavaa osallitujajoukkoakaan matkaan. Mutta olen silti vakuuttunut, että tälläkin kertaa herää uusia ajatuksia ja kehittämisideoita verkostojemme hyväksi. Toivon kaikilta mukaan lähtijöiltä aktiivista osallistumista ja iloista mieltä!

Tuula kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Tuula kirjoitti...

Pidimme vertaiskäynnin valmistelevan kokouksen perjantaina 4.5.
Kouvolan iltalukion ja Lyseon lukion yhteisessä kokoushuoneessa.

Laatublogissa kuvia tilaisuudesta
http://tvtlaatu.blogspot.com/

Anonyymi kirjoitti...

Kävinkin heti tuoreeltaan bongaamassa kokouskuvanne - innovatiivisen näköistä väkeä ;-)

Kuulin tänään ilokseni, että Vantaaltakin pääsee kaksi henkilöä mukaan vertaiskäynnille.